Si të kuptojmë çfarë lloj lëkure kemi?

Lloji i lëkurës përcaktohet nga niveli i hidratimit natyral të saj. Por, si të kuptojmë çfarë lëkure kemi?
Pastroni fytyrën me një larës të butë dhe prisni 60 minuta pa aplikuar asnjë produkt shtesë. Nëse vini re se lëkura tendoset dhe ashpërsohet, atëherë keni lekurë të thatë. Nëse vini re se lëkura yndyroset lehtë në zonën e ballit ose hundës, atëherë keni lëkurë mikse. Nëse lëkura prodhon sasi të madhe yndyre, atëherë ajo është e yndyrshme dhe nëse lëkura ka një nivel të balancuar hidratimi, lëkura juaj është normale.
Mund të keni dëgjuar se lëkura është akneike/sensitive, të cilat janë problematika të lëkurës dhe jo tip lëkure.

Bli sipas lëkurës

Rutina bazë
Sipas lëkurës

Larës, hidratues dhe SPF janë tre produktet bazë për të filluar rutinën tënde.

Lëkurë normale / të thatë
Lëkurë të Yndyrshme / Akneike
Bli sipas kategorive:

Larësit (25)

Hidratuesit (38)

Kujdesi ndaj Diellit (19)

Serumet (38)

Problematikat kryesore të lëkurës

Problematikat e lëkurës janë të shumta dhe personale, ju lutem mos përdorni një produkt thjeshtë sepse shoqes i funksionoi mirë.

Gjithsesi, ato mund ti ndajmë në 4 bashkësi kryesore:

  1. Aknet, Yndyra dhe poret
  2. Hiperpigmentimi
  3. Rrudhat dhe shenja të tjera të moshës
  4. Lëkurë sensitive ose të acaruar.

Bli sipas problematikes:

Instagram New Icon Outline - Icon Shop - Download free icons for commercial use

Këto janë postimet e fundit nga faqja jonë në Instagram, na ndiq @skindressed